Посебни програми

Посебни програми

српски
Музеј "Стар село" се представио на Бледу у Словенији као један од кандитата за награду "ЖИВА"
Музеј на отвореном "Старо село" представио је свој рад и у Словенији на Бледу, где је био један од кандидата у конкуренцији за награду "Жива". Жива награду додељује "Међународни форум словенских култура" .Награда Жива установљена је на иницијативу стручњака Форума словенских култура 2012. године, за промоцију културне баштине, најбоље праксе неговања културног наслеђа и подстицања на размену знања, искуства и нових примера иницијативе међу словенским земљама.
 
Снимање филма "Поход на мјесец"
 
У периоду од 6. до 8. августа 2017. године, на простору Музеја на отвореном „Старо Село“ у Сирогојну сниман је кратки играни филм. 
У питању је дипломски рад студенткиње Факултета драмских уметности у Београду, Ане Мелентијевић. Као инспирација креативном тиму који чине студенти из Србије, Пољске и Аргентине послужила је приповетка „Поход на Мјесец“ Бранка Ћопића. 
Колонија конзерватора

Датум: 

Понедељак, 12 Јун, 2017 - 09:00 до Недеља, 18 Јун, 2017 - 15:00
У музеју на отвореном "Старо село" Сирогојно ће се од 12. до 18. јуна 2017. године, одржати Колонија конзерватора, рестауратора и музејских радника Србије. Иако конституисана прошле године, ово је други сазив, за њу постоји велико интересовање стручњака из целе земље. Није нам у знању да негде постоји исти или сличан вид окупљања музејских радника и свих оних који се на различите начине баве конзервацијом и рестаурацијом и слично. Сазив колоније чине стручњаци различитих профила из еминентних установа културе.
Немањићи у Сирогојну

У Музеју на отвореном "Старо село" у Сирогојну ускоро почиње снимање серије "Немањићи-Рађање краљевине", највећи пројекат у историји Радио телевизије Србије , по сценарију Гордана Михића и у режијии Марка Маринковића. Сирогојно је једна од око 220 локација које ће се користити за екранизацију дешавања у српској средњовековној династији. У серији ће играти 218 глумаца и биће ангажовано 2.700 статиста. Стефана Првовенчаног тумачи Војин Ћетковић , Стефана Немању тумачи Младен Нелевић , улога  Светог Саве је поверена Драгану Мићановићу , док ће Небојша Глоговац тумачити лик Вукана Немањића.

Научно-стручни скуп Етно-села и сеоске амбијенталне целине

Датум: 

Уторак, 11 Април, 2017 - 09:00

Српска академија наука и уметности - академијски одбор за село и Музеј на отвореном "Старо село" у Сирогојну, у уторак 11. априла 2017. године, са почетком у 9.00 сати, у Музеју на отвореном "Старо село" Сирогојно организују научно-стручни скуп ЕТНО-СЕЛА и сеоске амбијенталне целине у Републици Србији и Републици Српској.

Pages

Subscribe to RSS - Посебни програми