Реализовани програми

Реализовани програми

српски
КОЛОНИЈА КОНЗЕРВАТОРА, РЕСТАУРАТОРА И МУЗЕЈСКИХ РАДНИКА

Овогодишња, трећа по реду, колонија је одржана у периоду од 22. до 27. маја и за само две године је попримила регионални карактер. Поред колега из Србије, учесници колоније су биле колеге из Сарајева, Бања Луке и Цетиња. Све ово је допринело проширивању сазнања о ономе чиме се колеге у региону баве, довело до сарадње и размене искустава.

Санациони радови на крововима објеката

У Музеју на отвореном "Старо село" Сирогојно су у току санациони радови на крововима објеката.Кровни покривачи су замењени на објектима у музејској поставци ( кућа, вајат, колибе, амбари...).Ради се и замена клупа и столова за одмор посетилаца у комплексу Музеја.

Међународна научна конференција Ретроспективе и перспективе етнологије и антропологије
У Музеју је одржана Међународна научна конференција Ретроспективе и перспективе етнологије и антропологије Сирогојно, 8.-10. септембар 2017.године поводом прославе 70 година Етнографског института САНУ.
Фотографије са свечаног отварања Коференције и првог Панела.
 
Изложба Цртежа Петрије Јовичић и издања Етнографског института САНУ
8.септембар-12.септембар 2017. Дворана Музеја
 
MУЗЕЈ НА ОТВОРЕНОМ “ СТАРО СЕЛО“, СИРОГОЈНО У ПОСЕТИ  МУЗЕЈУ “ СТАРО СЕЛО“ КУМРОВЕЦ
У циљу проширивања дугогодишње, плодне сарадње између ова два, сродна Музеја, представници Музеја на отвореном „Старо село“ Сирогојно, били су почетком августа гости Музеја „Старо село“ у Кумровцу и, уједно, Музеја Хрватског загорја.
У радном делу посете утврђен је и даљи план активности везаних за заједничку кандидатуру ова два музеја, као домаћина Конференције АЕОМ-а ( Европске асоцијације музеја на отвореном) 2021. године.
 Изузетном љубазношћу Музеја „Старо село“, Кумровец, уприличен је и обилазак и упознавање свих Музеја Хрватског загорја.

Pages

Subscribe to RSS - Реализовани програми