Реализовани програми

Реализовани програми

српски
Санациони радови на крововима објеката

У Музеју на отвореном "Старо село" Сирогојно су у току санациони радови на крововима објеката.Кровни покривачи су замењени на објектима у музејској поставци ( кућа, вајат, колибе, амбари...).Ради се и замена клупа и столова за одмор посетилаца у комплексу Музеја.

Међународна научна конференција Ретроспективе и перспективе етнологије и антропологије
У Музеју је одржана Међународна научна конференција Ретроспективе и перспективе етнологије и антропологије Сирогојно, 8.-10. септембар 2017.године поводом прославе 70 година Етнографског института САНУ.
Фотографије са свечаног отварања Коференције и првог Панела.
 
Изложба Цртежа Петрије Јовичић и издања Етнографског института САНУ
8.септембар-12.септембар 2017. Дворана Музеја
 
MУЗЕЈ НА ОТВОРЕНОМ “ СТАРО СЕЛО“, СИРОГОЈНО У ПОСЕТИ  МУЗЕЈУ “ СТАРО СЕЛО“ КУМРОВЕЦ
У циљу проширивања дугогодишње, плодне сарадње између ова два, сродна Музеја, представници Музеја на отвореном „Старо село“ Сирогојно, били су почетком августа гости Музеја „Старо село“ у Кумровцу и, уједно, Музеја Хрватског загорја.
У радном делу посете утврђен је и даљи план активности везаних за заједничку кандидатуру ова два музеја, као домаћина Конференције АЕОМ-а ( Европске асоцијације музеја на отвореном) 2021. године.
 Изузетном љубазношћу Музеја „Старо село“, Кумровец, уприличен је и обилазак и упознавање свих Музеја Хрватског загорја.
Завршена друга колонија конзерватора, рестауратора и музејских радника Србије

У музеју “Старо село“ Сирогојно је у периоду од 12. до 18. 06. текуће године одржана, друга по реду, Колонија конзерватора, рестауратора и музејских радника Србије. Одржано је дванаест предавања, десет радионица, где су се учесници срели са новим методама испитивања, новим приступима у конзервацији и рестаурацији, при чему стари, проверени методи нису запостављени.

Pages

Subscribe to RSS - Реализовани програми