Посебни програми

Посебни програми

српски
Колонија конзерватора

Датум: 

Понедељак, 12 Јун, 2017 - 09:00 до Недеља, 18 Јун, 2017 - 15:00
У музеју на отвореном "Старо село" Сирогојно ће се од 12. до 18. јуна 2017. године, одржати Колонија конзерватора, рестауратора и музејских радника Србије. Иако конституисана прошле године, ово је други сазив, за њу постоји велико интересовање стручњака из целе земље. Није нам у знању да негде постоји исти или сличан вид окупљања музејских радника и свих оних који се на различите начине баве конзервацијом и рестаурацијом и слично. Сазив колоније чине стручњаци различитих профила из еминентних установа културе.
Немањићи у Сирогојну

У Музеју на отвореном "Старо село" у Сирогојну ускоро почиње снимање серије "Немањићи-Рађање краљевине", највећи пројекат у историји Радио телевизије Србије , по сценарију Гордана Михића и у режијии Марка Маринковића. Сирогојно је једна од око 220 локација које ће се користити за екранизацију дешавања у српској средњовековној династији. У серији ће играти 218 глумаца и биће ангажовано 2.700 статиста. Стефана Првовенчаног тумачи Војин Ћетковић , Стефана Немању тумачи Младен Нелевић , улога  Светог Саве је поверена Драгану Мићановићу , док ће Небојша Глоговац тумачити лик Вукана Немањића.

Научно-стручни скуп Етно-села и сеоске амбијенталне целине

Датум: 

Уторак, 11 Април, 2017 - 09:00

Српска академија наука и уметности - академијски одбор за село и Музеј на отвореном "Старо село" у Сирогојну, у уторак 11. априла 2017. године, са почетком у 9.00 сати, у Музеју на отвореном "Старо село" Сирогојно организују научно-стручни скуп ЕТНО-СЕЛА и сеоске амбијенталне целине у Републици Србији и Републици Српској.

Међународна научна конференција поводом 70 година Етнографског института САНУ

Датум: 

Петак, 8 Септембар, 2017 - 12:00 до Недеља, 10 Септембар, 2017 - 15:00

У периоду од 8–10. септембра 2017. године у Музеју на отвореном „Старо Село“ у Сирогојну биће организована Међународна научна конференција поводом 70 година Етнографског института САНУ. Тема скупа је РЕТРОСПЕКТИВЕ И ПЕРСПЕКТИВЕ ЕТНОЛОГИЈЕ И АНТРОПОЛОГИЈЕ. Организатор Међународне научне конференције је Етнографски институт САНУ.

Музичке радионице и концерти

Датум: 

Понедељак, 1 Мај, 2017 - 10:00 до Субота, 30 Септембар, 2017 - 15:00

Пројекат обухвата вишенедељни програм музичких концерата и интерактивних и интерпретативних музичких радионица у циљу оживљавања Музејске поставке и проучавања традиционалне музике као дела нематеријалне културне баштине. На летњој позорници Музеја публици ће бити представљени извођачи српске традиционалне и класичне музике. Посетиоци Музеја ће моћи да виде и чују концерте извођача традиционалнкласичне музике из ужичког и златиборског краја.

Pages

Subscribe to RSS - Посебни програми